Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Den Heyer blij met aanpassing kinderbijslagregeling voor zorgintensieve kinderen

Gedeputeerde Den Heyer blij met aanpassing kinderbijslagregeling voor zorgintensieve kinderen

KRALENDIJK – Gedeputeerde Nina den Heyer is blij met het besluit van minister voor Armoedebeleid Carola Schouten de kinderbijslag voor ouders met zorgintensieve kinderen in Caribisch Nederland te verdubbelen. 

“Ik dring daar al jaren op aan in Den Haag, al in de tijd van staatssecretaris Tamara van Ark. Het is niet uit te leggen dat ouders van een zorgintensief kind in Europees Nederland wel een hogere kinderbijslag krijgen en die op de BES-eilanden niet terwijl de kosten hier veel hoger zijn en de voorzieningen minder”, aldus gedeputeerde Den Heyer.

“Wel vind ik het jammer dat het zo lang heeft moeten duren. Misschien ben ik een beetje ongeduldig, maar ik had gehoopt dat het sneller ingevoerd had kunnen worden dan juli 2023, want de ouders over wie we het hebben, hebben het echt heel zwaar. Het belangrijkste is dat het besluit formeel is genomen en dat er nu ook een invoeringsdatum is genoemd. Dat is voor de betreffende ouders en verzorgers goed nieuws.”

Vaart maken

Gedeputeerde Den Heyer hoopt dat met de komst van een minister voor armoedebeleid er ook vaart wordt gemaakt met andere maatregelen om de armoede te bestrijden. “Binnenkort heb ik een ontmoeting met haar. Ik zal haar zeker bedanken, maar ook duidelijk maken dat er ook nog aardig wat moet gebeuren om achterstanden op het gebied van sociale voorzieningen weg te werken.”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo