Nieuws van Bonaire

Reizen naar Bonaire wordt makkelijker

Aankomst Bonaire – foto Inge Poorthuis

KRALENDIJK – Bonaire start met het versoepelen van de reisvoorwaarden naar het eiland. Dit wordt in stappen gedaan en gaan 20 maart in.

Zo hoeven reizigers van de omringende eilanden Curaçao, Aruba, Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius niet meer te testen voor vertrek en kunnen met alleen een ingevulde gezondheidsverklaring op reis. Dit geldt voor gevaccineerde en ongevaccineerde reizigers.

Vanaf 20 maart geldt voor gevaccineerde reizigers uit alle landen behalve Nederland dat ze zonder test naar Bonaire kunnen reizen. Alle reizigers moeten nog steeds de gezondheidsverklaring invullen om naar het eiland te komen. Voor Nederlanders gaat dit op 23 maart in, drie dagen later dus.

Reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn en volledig gevaccineerde reizigers die meer dan 270 dagen geleden de laatste coronaprik kregen, moeten zich nog wel laten testen. Dit kan een antigeen of pcr-test zijn.

De reden dat de nieuwe reisvoorwaarden voor Nederlanders pas 23 maart in kunnen gaan is volgens het Openbaar Lichaam Bonaire dat de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, minister Kuipers, de nieuwe reisvoorwaarden eerst aan de Tweede Kamer moet voorleggen.

Herstelbewijs

Vanaf 23 maart  2022 kunnen reizigers uit Nederland die COVID-19 hebben gehad naast het vaccinatiebewijs of testbewijs met een herstelbewijs naar Bonaire reizen. Het herstelbewijs is een officieel bewijs van een testlaboratorium dat iemand een positief PCR testresultaat had. Het positieve PCR-testresultaat mag niet minder dan 11 dagen oud zijn en niet meer dan 180 dagen oud.

Deel dit artikel