Nieuws van Bonaire

Aantal besmettingen Bonaire toegenomen in afgelopen week

Aantal besmettingen Bonaire toegenomen in afgelopen week

KRALENDIJK – In de afgelopen week is het aantal besmettingen op Bonaire toegenomen, zo laat de afdeling Publieke Gezondheid weten. 66 mensen werden positief getest. In de week van 28 februari waren dat er nog 24.

Op Bonaire is vorige week een variant van omikron aangetroffen. Deze nieuwe variant heet de BA-2. Mensen raken sneller besmet met BA-2 maar hebben over het algemeen geen ernstige klachten. Dit betekent dat de kans op een stijging van het aantal ziekenhuisopnames klein is.

De afdeling Publieke Gezondheid benadrukt dat de meeste mensen zich geen zorgen hoeven te maken om het aantal besmettingen. Ouderen die niet zijn gevaccineerd en mensen met een kwetsbare gezondheid moeten wel extra voorzichtig zijn. Het gaat om mensen met bijvoorbeeld suikerziekte, of hoge bloeddruk. Niet gevaccineerde ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid hebben een grotere kans dat ze ernstig ziek worden bij besmetting met de nieuwe variant van omikron.

De afdeling Publieke Gezondheid houdt het aantal besmettingen nauw in de gaten. De komende weken wordt het duidelijk hoe de nieuwe variant zich op het eiland verspreidt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo