Nieuws van Bonaire

Maandag apotheek ziekenhuis weer open

Maandag apotheek ziekenhuis weer open

KRALENDIJK – De apotheek van het ziekenhuis opent in een nieuwe locatie. De apotheek, ook wel bekend als Botika Playa, is nu samen met het laboratorium gevestigd in de nieuwbouw van Fundashon Mariadal naast de Spoed Eisende Hulp en Ambulancepost. Vanaf maandag 14 maart kunnen klanten er weer terecht.

Door diverse factoren, waaronder de COVID-19 pandemie, maar met name door een chronisch tekort aan personeel, zag Fundashon Mariadal zich genoodzaakt om de baliefunctie te Botika Playa tijdelijk te sluiten.

Rocargo

Fundashon Mariadal was zich bewust dat dit langere wachttijden kon gaan geven, maar er is voor gekozen om de veiligheid van de farmaceutische zorg in zijn geheel te borgen. Fundashon Mariadal heeft met spoed meer personeel van buiten Bonaire aangetrokken, maar ook daar is er sprake van schaarste.

Fundashon Mariadal heeft Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ) geïnformeerd en tijdens hun laatste inspectiebezoek hier op Bonaire is uitgebreid bij de farmaceutische zorg en veiligheid stil gestaan.

Fundashon Mariadal is zich van bewust dat dit gebeuren gepaard ging met veel ongemak voor alle partijen: voor de bezoekers, de voorschrijvers en ook voor de medewerkers. Fundashon Mariadal biedt haar oprechte excuses aan voor het ongemak dat de bezoekers en overige stakeholders de afgelopen periode hebben ervaren.

Nu de nieuwe openbare apotheek naast het ziekenhuis bedrijfsklaar is en het personeel weer grotendeels inzetbaar is, en het nieuw aangetrokken personeel is ingewerkt, zal de dienstverlening spoedig weer op peil zijn.

Rocargo
Deel dit artikel