Nieuws van Bonaire

Scholen werken samen met MBO Bonaire aan opleiding tot onderwijsassistent

Scholen werken samen met MBO Bonaire aan opleiding tot onderwijsassistent

KRALENDIJK – MBO Bonaire kijkt naar een mogelijkheid om onderwijsassistenten weer lokaal op te gaan leiden. Eind februari zijn daarom directeuren en groepsleerkrachten van bijna alle basisscholen op Bonaire samengekomen. Zij hebben de mogelijkheid en wensen besproken. Sinds 2018 wordt deze opleiding niet meer gestart, terwijl er veel behoefte is aan lokaal opgeleide onderwijsassistentes. 

De verwachting is dat de deze behoefte de komende jaren verder gaat toenemen. MBO Bonaire sluit hierop graag aan door de opleiding tot onderwijsassistent nieuw leven in te blazen. 

Tijdens de bijeenkomst met de scholen werd gesproken over hun specifieke behoeften. Op deze manier wordt samengewerkt aan een opleiding die goed aansluit op de Bonairiaanse praktijk. Ook werd gesproken over een zogenaamde praktijkdag. De wens is om één dag in de week studenten les te geven op de basisscholen. Tijdens deze praktijkdag kunnen de studenten het geleerde direct toepassen. Zo doen ze relevante ervaring op en zijn ze direct een extra ondersteuner voor de groepsleerkrachten. MBO Bonaire is nog in gesprek met de scholen om te kijken of dit uitvoerbaar is. 

Deel dit artikel