Nieuws van Bonaire

Curaçao schrapt mondkapjesplicht en PCR-plicht

WILLEMSTAD – Vanaf gisteren zijn de mondkapjes niet meer verplicht in het openbare leven op Curaçao. Uitzondering is het Openbaar Vervoer, Taxi’s en toerbussen. Daar moet het mondkapje wel gedragen worden, net als in het ziekenhuis en in verzorgingstehuizen.

Volgens de regering is de situatie met betrekking tot covid-19 stabiel. Winkels en bedrijven mogen alsnog kiezen om het mondkapje verplicht te stellen bij betreden van de zaak. Dat moet dan wel met bordjes aangegeven worden bij de deur. Ook evenementen mogen weer.

De testverplichting bij binnenkomst van Curaçao is ook vervallen. Vanaf donderdag 10 maart is het niet meer nodig om een negatief testcertificaat bij je te hebben. Dat geldt niet alleen voor reizigers die op Hato aankomen, maar ook voor privéjachten en recreatieboten. Wel moet iedere reiziger nog een digitale Passenger Locator Card invullen voordat hij of zij vertrekt naar Curaçao.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo