Nieuws van Bonaire

Zorgen over import van oude auto’s uit Nederland op Bonaire

Op de pier van Kralendijk is regelmatig de aankomst van tweedehandse auto’s uit het buitenland te zien 

KRALENDIJK- Op Sociale Media is van het weekend kritiek geuit op de vele oude auto’s die de afgelopen jaren uit Nederland worden geïmporteerd en op het eiland in de verkoop enkele malen over de kop gaan, als het gaat om de inkoop- versus de verkoopprijs. 

Daar waar een nieuwe auto ruim tien jaar of langer meekan, wijzen critici op het feit dat de geïmporteerde tweedehandswagens al binnen enkele jaren tot schroot gereduceerd kunnen zijn. Dit komt de problematiek van de oude autowrakken op het eiland uiteraard niet ten goede. Kwade tongen beweren dat de betrokken auto’s in Nederland voor een paar honderd euro op de kop worden getikt, maar lokaal toch vaak duizenden dollars op moeten leveren. 

Keuring

Een ander punt van zorg is het ontbreken van enige vorm van keuring van auto’s op het eiland. Zo kunnen voertuigen die in Nederland niet meer door de APK-keuring komen, hier zonder enige hindernis de weg op. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo