Venezuela

Venezuela zou bereid zijn olie en gas te leveren aan Verenigde Staten

CARACAS- Volgens het Venezolaanse nieuwsmedium Diario Verdad de Vargas, zou president Nicolás Maduro bereid zijn onder meer olie en gas te verkopen aan de Verenigde Staten. 

“Ik hou er niet van om economische zaken te laten beïnvloeden door politiek. Het zijn twee verschillende dingen” aldus Maduro in de media.

De mededeling van Maduro is enerzijds verrassend, omdat het land al tijden op gespannen voet leeft met de Verenigde Staten en wordt gezien als een bondgenoot van Rusland. Daarnaast is de regering in Caracas zelf ook al geruime tijd het doelwit van internationale sancties. Die hangen vooral samen met het gebrek aan ware democratie in het land. 

Anderzijds zou Venezuela de extra oliedollars goed kunnen gebruiken. Op zaterdag kreeg Maduro, voor het eerst sinds tijden, een Amerikaanse diplomatieke missie op bezoek, die de eventuele levering van olie door het Zuid-Amerikaanse land wilde bespreken. 

Olievoorraad

Nu de olieprijs snel oploopt door het potentieel wegvallen van Russissche olie, staat Venezuela als land met de grootste olievoorraad ter wereld, opeens weer in de belangstelling. Het zou de V.S. natuurlijk ook niet onwelgevallig zijn als Maduro en Venezuela in het licht van globale spanningen weer in het Amerikaanse kamp terecht komen. 

De OPEC, waar ook Venezuela deel van uitmaakt, liet eerder weten niet bereid te zijn tot extra leveranties in het kader van de spanningen die zijn ontstaan door de Russische invasie in buurland Ukraine. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo