Nieuws van Bonaire

Medewerkers STINAPA volgen workshop in Dominicaanse Republiek over monitoring vogels

Tweede van Links Caren Eckrich en vierde van links Jilly Sarpong

STINAPA-bioloog Caren Eckrich en Jilly Sarpong, Washington Park Ranger/Nature Unit, hebben in de Dominicaanse Republiek een workshop landvogelmonitoring bijgewoond. 

Tijdens dez workshop, verzorgd door DCNA & BirdsCaribbean, maakten zij kennis met het nieuwe aanbevolen protocol voor het monitoren van vogels, Proalas, dat op verschillende Caribische eilanden zal worden geïmplementeerd. 

Het protocol omvat verschillende monitoringtechnieken voor verschillende leefgebieden. Tijdens de wandelingen waar het geleerde in de praktijk werd gebracht, zagen deelnemers ook prachtige vogels zoals de witvoorhoofdkwartelduif.

Waardevol

Volgens de deelnemers heeft de workshop niet alleen waardevolle informatie en inzichten opgeleverd over hoe landvogelmonitoring kan worden geïntegreerd in het monitoringwerk dat al op Bonaire wordt gedaan, maar het bood ook de mogelijkheid om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen met andere natuurprofessionals. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo