Nieuws van Bonaire

Ziekenhuis en verpleeghuis versoepelen gefaseerd de coronamaatregelen

Ziekenhuis en verpleeghuis versoepelen gefaseerd de coronamaatregelen

KRALENDIJK – Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren zal Fundashon Mariadal de maatregelen gefaseerd versoepelen en de situatie rondom COVID-19 nauw in de gaten houden. Een aantal basisregels zal het ziekenhuis voorlopig blijven hanteren.

De limiet op het aantal bezoekers per patiënt voor de afdelingen Kas di Kuido en Sentebibu komt per direct te vervallen. Ook het verplicht zelftesten voor bezoekers vervalt. Het advies blijft om dit wel te doen.

Naast de bekende basisregels zal iedere patiënt die wordt opgenomen in het ziekenhuis gescreend worden op COVID-19 met een PCR test. Dit is om verspreiding tussen patiënten tot het minimum te beperken.

Beleid

De verschillende afdelingen binnen Fundashon Mariadal hebben elk hun eigen beleid. De polikliniek staat één begeleider toe per poliklinisch patiënt. Voor Sentibibu zijn 2 bezoekers per patiënt toegestaan. Kas die Kuido geeft geen limiet op aantal bezoekers, maar grote groepen worden verzocht buiten te zitten met hun familielid. Bij de Special Care mogen 2 bezoekers bij een patiënt binnen.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo