Consumenten

Nationale ombudsman bezoekt Bonaire

KRALENDIJK – De Nationale ombudsman komt van 8 tot en met 12 maart naar Bonaire voor spreekuren. Bij problemen en/of klachten tussen burgers en de overheid, zoals de politie, het Openbaar Ministerie of het openbaar lichaam, kan men gratis naar één van de spreekuren komen voor vragen of om een klacht in te dienen.

Het schema is als volgt:

• Jong Bonaire – Dinsdag 8 maart van 09.00 tot 11.30 uur
• Cocari Rincon – Donderdag 10 maart  van 14.30 tot 17.00 uur 
• Sentro di bario Nort Salinja – Zaterdag 12 maart van 9.00 tot 11.30 uur

Aanleiding
De Nationale ombudsman houdt voorlopig nog goed in de gaten of zijn aanbevelingen worden opgevolgd. Dit werd besproken met bijna 40 vertegenwoordigers van onderwijs- en overheidsinstellingen, studenten en begeleiders. Aanleiding was het rapport ‘Kopzorgen van Caribische studenten’ uit 2020. Waarin aanbevelingen stonden om studeren in Nederland eenvoudiger te maken voor studenten uit Caribisch Nederland.

Het team van de Nationale ombudsman heeft onlangs ruim 40 bewoners gesproken tijdens het bezoek aan Saba en St. Eustatius. De behoefte van bewoners om hun verhaal te vertellen was groot.

Deel dit artikel