Nieuws van Bonaire

Kinderdagverblijf Saba tijdelijk ondergebracht in prefab-units

Kinderdagverblijf Saba tijdelijk ondergebracht in prefab-units

DE BOTTOM – Bij het Laura Linzey Daycare Center zijn de voorbereidingen in volle gang om prefab huisvesting te plaatsen als tijdelijke voorziening totdat de nieuwe permanente locatie voor de dagopvang is gebouwd.

De 18 prefab units zijn verscheept vanuit China en zullen volgens planning volgende maand in St. Maarten arriveren. De 20-voets units zijn volledig uitgerust en orkaanbestendig. Ze zijn voorzien van een kitchenette, toiletten, klaslokalen en een personeelsruimte en zullen worden geïnstalleerd in de achtertuin van de huidige dagopvanglocatie in het voormalige Governor’s House in The Bottom. 

Kwaliteitsnormen 

“De prefab-units zullen ons helpen om aan de kwaliteitsnormen te voldoen en tegelijkertijd ruimte te creëren voor groei,” aldus Laura Linzey Daycare Center manager Tessa Alexander. De streefdatum voor de opening van het kinderdagverblijf in de prefab-units is juni 2022. Het project wordt gefinancierd door BES(t) 4 Kids. In totaal zijn er ongeveer 55 kinderen in het kinderdagverblijf.

Inspecties

Bij inspecties door de Commissie Kwaliteitszorg Saba, op basis van de eisen van de Eilandelijke Basisverordening Kinderopvang Saba, bleek de omvang van de binnenruimten in het voormalige Gouverneurshuis niet toereikend. Het onderbrengen van het kinderdagverblijf daar was een tijdelijke maatregel nadat orkaan Irma de huisvestingslocatie bij het huidige Community Development Department zwaar had beschadigd.

Rocargo

Herenigd

Vanwege de beperkte ruimte in het oude Governor’s House werd de peutergroep na orkaan Irma ergens anders ondergebracht, in de pastorie van de Anglicaanse kerk in The Bottom. Als de prefab-units zijn geplaatst, zal deze groep kinderen worden herenigd met de andere kinderen van de dagopvang. Alleen de baby’s zullen in het voormalige Gouverneurshuis blijven.

Deel dit artikel