Nieuws van Bonaire

Daisy Coffie keurt discussie in Wilhelminapark af

Daisy Coffie keurt discussie in Wilhelminapark af

KRALENDIJK – De felle discussie tussen een man en taxichauffeurs onlangs in het Wilhelminapark, is een incident dat niet op zichzelf staat. Die mening is onafhankelijk eilandraadslid Daisy Coffie toegedaan. Toch keurt zij de manier waarop deze discussie gevoerd is af.

Uitspraken in de richting dat massa- of cruisetoerisme geëlimineerd moet worden, waarbij alleen op negatieve aspecten voor het eiland gezinspeeld wordt, levert weerstand en een directe bedreiging op voor het bestaan van veel lokalen die voor hun dagelijkse brood juist afhankelijk zijn van deze vorm van toerisme, vindt Coffie. Ook is een term als ‘high end tourisme’ een vaag begrip waar deze groep mensen naar haar zeggen geen boodschap aan heeft.

Afkeuring

“Als vertegenwoordiger van dit volk keur ik af wat er gebeurd is, maar tegelijkertijd zeg ik dat het de plicht is van onze bestuurders, in het bijzonder onze gedeputeerde van toerisme, om openbare sessies te organiseren waar gedetailleerd wordt uitgelegd welke richting het eilandbestuur op wil gaan, met steun van iedereen”, aldus Coffie. Er wordt nu volgens haar te weinig gecommuniceerd met en naar de gemeenschap, waardoor men steeds in het duister tast.

Ontevredenheid

Want als er tijd genomen wordt om naar de bevolking te luisteren, zal volgens het eilandraadslid merken dat met betrekking tot meerdere thema’s in de Boneriaanse samenleving grote ontevredenheid heerst over de koers die het huidige eilandsbestuur vaart. Zo is er aldus Coffie gebrek aan een heldere visie en wordt de huidige koers niet gedragen door het volk. Dit resulteert in felle discussies zoals die in het Wilhelminapark en leiden in sommige gevallen zelfs tot zinloze agressie.

Deel dit artikel