Nieuws van Bonaire

Overeenkomst getekend voor constructie nieuwe slachthuis Bonaire

Overeenkomst getekend voor constructie nieuwe slachthuis Bonaire
Vlnr: LVV Directeur Maurice Adreans, gedeputeerde James Kroon, Quirina Marchena van Dimi Construction en R&O Directeur Roy Martina. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op maandag is de overeenkomst getekend met de aannemer voor de constructie van een nieuw slachthuis op Bonaire. 

Het oude slachthuis verkeerde al enige tijd in slechte staat, maar voldeed ook niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Volgens directeur van de dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Maurice Adreans, heeft de aanloop naar de gunning langer geduurd dan de bedoeling was. “Ik ben blij dat we hier zijn beland en ik moet zeggen dat dat niet in de laatste plaats te danken is aan gedeputeerde James Kroon, die hier zijn schouders ten volle onder heeft gezet”, aldus Adreans. 

Gedeputeerde James Kroon toonde zich vooral blij met de ondertekening. “Het duurt nog ongeveer voordat we over het nieuwe slachthuis kunnen beschikken, maar het wel een belangrijke ontwikkeling”. Volgens Kroon is het nieuwe slachthuis nog maar het begin van alle ontwikkelingen die op dit gebied te verwachten zijn. 

Productie

Al enige tijd wordt, samen met de regering in Nederland en betrokken ministeries, gewerkt aan het vergrote van binnenlandse productie op de drie BES-eilanden. Na een aarzelend begint, komt de productie eindelijk enigszins op gang. 

Rocargo

Vooral bij LVV wordt gewerkt aan diverse projecten, waaronder de aanleg van een irrigatiesysteem, het verbouwen van diervoeder en het streven naar zowel vleesverbetering als een groter productaanbod, als het gaat om geiten- en schaapvlees op het eiland. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo