Nieuws van Bonaire

Bonaire krijgt nieuw publiek park aan waterkant 

KRALENDIJK- Bonaire krijgt waarschijnlijk nog vóór het einde van het jaar een nieuwe publiek park aan de waterkant. 

Dit blijkt uit plannen die deze week bekend werden gemaakt door Bonaire Overheidsgebouwen (BOG), die eigenaar is van de grond. Het nieuwe park zal worden aangelegd tussen het terrein van het Chogogo hotel en Den Laman. 

Plannen voor het nieuwe park liggen er eigenlijk al vanaf het jaar 2012, maar waren nog niet goed uit de verf gekomen. “Nadat het Sunset Beach was afgebroken, was het eigenlijk de bedoeling dat het hele terrein aan een nieuwe ontwikkelaar werd uitgegeven” vertelt Adely Jansen van de Bonaire Holding, waaronder ook BOG valt. Toen dat niet leek te lukken werd gekozen voor een andere aanpak. Het totale perceel werd in vier stukken verdeeld, waarvan drie inmiddels zijn uitgegeven aan het Chogogo Resort en het nog te bouwen Sunset Beach Resort. 

“Maar één stuk is voorbestemd voor de aanleg van een publiek park en daar gaat nu werk gemaakt van worden”, aldus Jansen. Adviesbureau Heren2, dat actief is op verschillende eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen, werkte de plannen verder uit.

Recreatie

Rocargo

Het nieuwe park krijgt een brede creatieve doelstelling. Zo zullen er bomen worden aangeplant en zal er een zogenaamde ‘slipway’ worden aangelegd waarmee boten te water kunnen worden gelaten. Daarnaast komt er gelegenheid om te sporten, en zullen er enkele kiosks worden gebouwd waar iets te eten en te drinken kan worden gekocht. In een latere fase krijgen ook de natuurbeschermingsorganisaties er een eigen kantoor. 

Binnenkort zullen er door het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), meer details bekend worden gemaakt over het plan voor aanleg van het nieuwe park. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo