Nieuws van Bonaire

Ook Kamer vindt dat Caribische studenten snel een BSN-nummer moeten kunnen krijgen

Ook Kamer vindt dat Caribische studenten snel een BSN-nummer moeten kunnen krijgen

DEN HAAG – De kans dat Caribische studenten in Nederland een burger-servicenummer kunnen krijgen wordt steeds groter. Gisteren stemde de Tweede Kamer unaniem in met een motie van PvdA en D66.

Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs had vorige week al aangegeven er voor te willen gaan. Door het ontbreken van een BSN-nummer hebben bursalen problemen bij het openen van een bankrekening, het vinden van een kamer en inschrijving bij hun onderwijsinstelling.

Ook inschrijving bij studiefinanciering DUO is een probleem. De Tweede Kamer heeft nu gevraagd om een BSN-nummer mogelijk te maken via een Algemene maatregel van Bestuur in plaats van een wetswijziging. Dat gaat iets sneller.


Deel dit artikel