Nieuws van Bonaire

Kustwacht onderschept weer flink drugstransport nabij Curaçao

WILLEMSTAD- Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Friesland dat op dit moment voor kustwachttaken in het Caribisch gebied wordt ingezet, heeft in de vroege ochtend van 20 februari een drugstransport onderschept ten zuiden van Curaçao. 

Een zogeheten go-fast werd ontdekt door de Kustwacht op een bekende smokkelroute, waarna de Friesland geactiveerd werd. Met de snelle onderscheppingsboot, de FRISC,  werd de go-fast achterhaald. Na waarschuwingsschoten besloten de opvarenden de pakketten drugs over boord te zetten. De pakketten werden uit het water gehaald en aan boord van de FRISC genomen om later over te dragen aan de kustwachtpatrouilleboten. 

De drie opvarenden wisten te ontkomen. De drugs zijn uit de zee opgevist en in beslag genomen.  

Ondersteuning

Zr.Ms. Friesland is sinds januari 2022 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio en wisselt counterdrugsoperaties af met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo