Nieuws van Bonaire

Honden vallen driejarige kleuter aan en veroorzaken ernstige bijtwonden

Foto ter illustratie
Honden vallen driejarige kleuter aan en veroorzaken ernstige bijtwonden

KRALENDIJK- Op donderdagmiddag kreeg het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) melding van een driejarige kleuter die in de wijk Belnem was aangevallen door twee honden. De aanval heeft geleid tot ernstige verwondingen bij het kind. 

De kleuter is direct naar het ziekenhuis vervoerd. Ondanks de ernstige bijtwonden is de situatie van het kind stabiel. 

Omdat het gaat om honden die van het erf zijn ontsnapt om de kleuter aan te vallen, worden zij beoordeeld als gevaarlijke honden. Er is dan ook besloten de honden in te laten slapen. Dat is inmiddels ook gebeurd. 

Klachten

Het KPCN zegt steeds meer kachten te ontvangen over loslopend honden. “Hoewel wij ons best doen steeds op te treden tegen gevaarlijke situaties om erger te voorkomen, ligt de primaire verantwoordelijkheid bij de eigenaren van de honden”, zegt de woordvoerder van Politie naar aanleiding van het incident. 

KPCN herinnert hondeneigenaren er nogmaals aan dat honden niet los op straat mogen lopen.  

Rocargo
Deel dit artikel