Nieuws van Bonaire

Centraal Dialoog brengt Akkoord van Kralendijk onder de aandacht van Van Huffelen

Archieffoto Centraal Dialoog
Centraal Dialoog brengt Akkoord van Kralendijk onder de aandacht van Van Huffelen

KRALENDIJK – Op maandag 14 februari bracht staatssecretaris Alexandra van Huffelen een kennismakingsbezoek aan de Centraal Dialoog (CD). Hier bracht de CD het ‘Akkoord van Kralendijk’ onder de aandacht van de bewindsvrouw. 

In het Akkoord staan onder andere voorstellen ter bestrijding van de armoedeproblematiek, waaronder stijging van het minimumloon, onderstand en AOV en voorstellen voor daling van de kosten van levensonderhoud. In het Regeerakkoord wordt het Akkoord van Kralendijk genoemd als uitgangspunt.

In het gesprek dat de CD met de staatssecretaris had, hebben alle partijen vanuit hun achtergrond toegelicht waarom dit Akkoord belangrijk is en waar het in de uitvoering mis kan gaan. 

Uitvoeren 

De CD heeft de staatssecretaris opgeroepen om haar coördinerende rol op te pakken om de onderdelen van het Akkoord bij de verschillende ministeries in Den Haag uit te voeren. De staatssecretaris gaf aan deze opdracht op te pakken en serieus aan de slag te gaan, samen met de betrokken partijen op Bonaire, om het Akkoord uit te voeren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo