Nieuws van Bonaire

Viering internationale Dag van de Moedertaal 

Viering internationale Dag van de Moedertaal 

KRALENDIJK – Op Bonaire wordt vrijdag 18 februari de Internationale Dag van de Moedertaal gevierd. SKAL samen met Fundashon Akademia Papiamentu organiseren een Groot Schooldictee tussen 14:00 en 16:00 uur voor scholen.

Ook is er een Nationaal Dictee van 19:00 tot 21:00 uur, voor iedereen die mee wil doen. Dit zal plaatsvinden bij Gran Chaparal aan de Kaminda Sorobon. Het belangrijkste doel van de dictees is om bewustwording te stimuleren met betrekking tot goed gebruik van het Papiamentu volgens de officiële spelling. 

Ontwikkelingen

Er zijn meerdere positieve ontwikkelingen op het gebied van moedertaal op Bonaire. Op dit moment hebben zowel partijen in Nederland als op Bonaire een route uitgestippeld voor erkenning van het Papiamentu onder het Europees Handvest voor regionale talen of talen van minderheden. 

Taalbeleid

Dit jaar wordt door het eilandsbestuur ook een taalbeleid voor Bonaire ingevoerd. Het bestuur vindt het belangrijk dat onze bevolking in hun eigen taal kunnen lezen. Een plek waar hierin zeker gefaciliteerd moet worden is onze Openbare Bibliotheek Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo