Luchtvaart & Reizen

Storm Eunice: vooralsnog komen KLM en TUI gewoon naar de eilanden

Storm Eunice: vooralsnog komen KLM en TUI gewoon naar de eilanden

Storm Eunice leidt morgen tot veel hinder in Nederland. KLM schrapt bijna 170 vluchten, maar daar zitten vooralsnog niet de vluchten naar Aruba, Curaçao, Bonaire en Sint Maarten tussen. Ook TUI heeft nog geen vluchten naar de eilanden geannuleerd.

KLM zegt dat er morgen voor het bedrijf “een zeer beperkte operatie” mogelijk is op Schiphol, waardoor ook vertragingen kunnen ontstaan. Het bedrijf adviseert reizigers voor vertrek te kijken op de website van de luchtvaartmaatschappij. Passagiers die te maken krijgen met annuleringen worden door het bedrijf geïnformeerd. Zij worden omgeboekt naar andere vluchten.

Dat geldt ook voor TUI. De maatschappij zegt niet snel over te gaan op het annuleren van vluchten, omdat het voor hun reizigers niet gewoon vluchtenzijn, maar hun hele vakantie hangt er aan vast.

Vakantie

Petra Kok, de woordvoerster in Nederland denkt dat de vluchten morgenochtend wel uitgevoerd kunnen worden. Ook aankomende vluchten kunnen waarschijnlijk gewoon landen. “Wij hebben al onze reizigers die morgen vertrekken een sms gestuurd waarin we hen aanraden tijdig te vertrekken naar de luchthaven en rekening te houden met vertraging onderweg en op de luchthaven vanwege de storm. Vanzelfsprekend wordt de vlucht alleen uitgevoerd als dat veilig kan”, aldus Kok.

Eventueel vertragingen voor beide maatschappijen worden vooral veroorzaakt doordat de bagagekarretjes, die de koffers naar de vliegtuigen brengen, het platform niet meer op mogen bij harde wind.


Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo