Nieuws van Bonaire

Bonaire wil alleen nog maar vergunning afgeven voor bouw kwaliteitshotels

Bonaire wil alleen nog maar vergunning afgeven voor bouw kwaliteitshotels
Door alleen maar toestemming te geven voor de bouw van meer exclusief hotels, wil het OLB het hele toerisme naar een hoger niveau tillen. Foto: ABC Online media

KRALENDIJK- Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) wil in de toekomst alleen nog maar vergunningen voor nieuwbouw afgeven als het gaat om een vier- of vijfsterrenhotel. Samen met toeristische stakeholders Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA) wordt daarom gewerkt aan de introductie van een classificatiesysteem voor hotels.

In het systeem zullen criteria voor verschillende soorten verblijfsaccommodaties vastgelegd. Deze criteria worden door vertaald naar richtlijnen bij het verlenen van bouwvergunningen en in de herziening van het Ruimtelijke Ontwikkelingsplan Bonaire. 

Hoogwaardig

In de nieuwe toeristische visie, zoals beschreven in het Tourism Recovery Plan en het Strategisch Toeristisch Masterplan, wil Bonaire naar kwalitatief hoogwaardig toerisme met een hoger gemiddeld bestedingsniveau van de toerist.

“Door een goed classificatie systeem als basis te hebben waarvan de criteria door zijn vertaald naar de richtlijnen voor de bouwvergunningen en de herziening van het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan, hopen we een eerste belangrijke stap te zetten in de professionalisering van het toeristisch (bouw)beleid en de woningmarkt voor de inwoners te beschermen’, aldus Hennyson Thielman, Gedeputeerde van Economische Zaken en Toerisme.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo