Consumenten

Staatssecretaris Van Huffelen spreekt met consumentenorganisatie Unkobon

Staatssecretaris Van Huffelen spreekt met consumentenorganisatie Unkobon
Herbert Piar overhandigt namens Unkobon een herbruikbare boodschappentas aan Van Huffelen

KRALENDIJK- Tijdens haar bezoek aan Bonaire op 14 februari ruimde Staatssecretaris Alexandra van Huffelen ook tijd in voor een gesprek met de directie van consumentenorganisatie Unkobon.

Unkobon gaf een korte schets van de activiteiten die de bond in de afgelopen 10 jaren in het belang van de gehele bevolking van Bonaire heeft verricht. Vervolgens vroeg Unkobon aandacht voor een aantal zorgwekkende ontwikkelingen op Bonaire zoals de sterk stijgende kosten van levensonderhoud, de groeiende achterstand in wetgeving om consumenten te beschermen in vergelijking met het Europese deel van Nederland, de verschillen in subsidiebeleid en de voortzetting van het weinig succesvolle ijkpuntenbeleid waarmee de kosten van levensonderhoud enorm zouden moeten dalen.  

Kredietstichting

Omdat Unkobon niet alleen problemen signaleert maar ook oplossingen aandraagt, kreeg de Staatssecretaris informatie over het plan om samen met OLB een kredietstichting op te richten voor mensen met lage inkomens die zelf een huis willen bouwen.

Unkobon geeft in 2022 ook aandacht aan het makkelijker maken van investeringen in duurzame energie, het opheffen van de achterstand in consumentenrechten en het vaststellen van een sociaal minimum op basis van de werkelijke kosten van levensonderhoud. 

Prettig

Unkobon heeft het gesprek als zeer prettig ervaren, mede door de open houding van mevrouw Van Huffelen. Als blijk van dank gaf inkomend directievoorzitter Herbert Piar haar een Unkobon boodschappentas.

Deel dit artikel