Nieuws van Bonaire

LVV Bonaire gaat gras kweken voor dierenvoer

Het personeel van LVV in actie bij het leggen van het nieuwe irrigatiesysteem. Foto: LVV

KRALENDIJK- De Dienst Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) op Bonaire werkt momenteel hard aan de aanleg van een irrigatiesysteem op het terrein van de dienst.

Het irrigatiesysteem is onder meer nodig voor de aanplant van gras dat zal dienen als diervoeder. Het eiland probeert al enige tijd te komen tot een hogere lokale productie van zowel groente als vlees. Eén van de uitdagingen daarbij is dat de import van voer voor de dieren duur is, terwijl er lokaal niet al te veel groeit.

Israel

Het irrigatiesysteem dat wordt aangelegd is afkomstig uit Israel. Het systeem wordt op een diepte van 30 centimeter onder de grond gelegd en verbruikt 30% minder water dan meer traditionele systemen. 

Het veld dat gebruikt gaat worden voor de aanplant van het gras is 3 hectare groot. 

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo