Nieuws van Bonaire

Reizigers uit St. Eustatius en Saba houden voorlopig testverplichting voor Bonaire

Caribische luchthavens willen vluchten tussen de eilanden een impuls geven

KRALENDIJK- De aangekondigde versoepeling vanaf 12 februari 2022 voor reizigers vanuit St. Eustatius en Saba naar Bonaire, wordt uitgesteld. 

Dat laat het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) op vrijdagavond weten in een naar de media verzonden persbericht. Volgens het OLB gaat het om een tijdelijk uitstel. De versoepeling van de reisvoorwaarden was donderdag aangekondigd.

“De BES-eilanden zijn bijzondere gemeenten van Nederland. Om de reisvoorwaarden voor die eilanden te veranderen, moet een andere weg worden bewandeld dan voor Curaçao,  Aruba en St. Maarten. En dat vraagt meer tijd. Zodra de versoepeling van reisvoorwaarden voor reizigers uit de BES-eilanden naar Bonaire mogelijk is, wordt dit bekend gemaakt”, zo legt het OLB uit. 

Dit betekent dat ook volledig gevaccineerde reizigers uit Saba en St. Eustatius voorlopig nog 48 uur voor vertrek een PCR-test doen, of 24 voor vertrek een antigeentest. Niet volledig gevaccineerde reizigers uit Saba en St. Eustatius moeten 48 uur binnen vertrek een PCR–test doen. 

CAS eilanden

Het OLB benadrukt dat de versoepeling van de reisvoorwaarden voor passagiers uit Curaçao, Aruba en St. Maarten van kracht blijft.  Volledig gevaccineerde passagiers uit die eilanden hoeven vanaf 12 februari 2022 geen antigeen- of PCR-test te doen voor vertrek naar Bonaire. 

Het OLB licht ook nog toe dat personen die die twee coronaprikken heeft gehad wordt beschouwd als ‘volledig gevaccineerd’. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo