Nieuws van Bonaire

Personeel SELIBON legt werk neer

Personeel van SELIBON weigerde vrijdagochtend uit te rijden voor het ophalen van vuilnis. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op vrijdagmorgen hebben de werknemers van vuilnisverwerker SELIBON het werk enige tijd neergelegd. 

De medewerkers hebben grote moeite met de slechte staat van de vuilniswagens, waar volgens hen ‘altijd wel wat aan mankeert’. Op vrijdag hadden de werknemers er echt genoeg van en riepen vakbond AFBW in ter bemiddeling. 

Door de vakbond zijn afspraken gemaakt over de verdeling van het werk, nu er maar één vuilniswagen inzetbaar is. Zo zullen er de komende week meerdere diensten worden gedraaid om het vuilnis toch zo goed mogelijk op te halen. Daarnaast zullen er meerdere monteurs worden ingezet om de wagens toch zo goed mogelijk op te lappen. Daardoor zullen zij aanstaande maandag niet uitrijden. 

Nieuw

SELIBON is in afwachting van een aantal nieuwe vuilniswagens, die de situatie drastisch zullen moeten verbeteren. Het is al enige tijd onrustig bij het overheidsbedrijf, waar werknemers al enige tijd niet tevreden zijn over de situatie op de werkvloer. Recent nog wisselden de werknemers vakbond ABVO in voor de AFBW, die volgens de werknemers meer oor heeft voor de klachten van de werknemers. 

In de loop van vrijdagochtend gingen de medewerkers alsnog aan het werk. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo