Nieuws van Bonaire

Centraal Dialoog St. Eustatius zeer kritisch over ‘contraproductieve maatregelen’ Kabinet

Regels en beperkingen voor reizen tussen de BES-eilanden

ORANJESTAD- De Centraal Dialoog St. Eustatius (CDS), waarin overheid structureel overleg pleegt met de sociale partners over zaken die van algemeen belang zijn voor bijvoorbeeld de economie en de arbeidsmarkt, is zeer kritisch over wat zij omschrijft als ‘contraproductieve maatregelen’ van de Nederlandse regering. 

Een persbericht van CDS dat op vrijdag werd uitgegeven en is ondertekend door de voorzitter van het overlegorgaan, Jamilla-Bennett Lijfrock, en wijst onder meer op de verlaging van de belastingvrije voet, de verdrievoudiging van de tarieven van de Kamer van Koophandel en het afschaffen van subsidies op de prijzen voor water, stroom en internet. 

“Soms lijkt het alsof dit soort maatregelen geheel tegenstrijdig zijn aan wat het kabinet zegt na te streven”, aldus de Centraal Dialoog. Het overlegorgaan wijst er op dat de economieën van de eilanden nog steeds zwaar te lijden hebben van de gevolgen van de Coronapandemie. Het CDS is nu bang dat de genoemde maatregelen zullen leiden tot een algemene prijsstijging en het herstel van de economie in de weg zal staan. 

Dialoog

Het CDS roept op tot een betere dialoog tussen alle partijen die bij de eilanden betrokken zijn. “Ook wij zien dat het niet alleen het Nederlandse kabinet is, die verantwoordelijk is voor de dialoog met de eilanden”, aldus de persverklaring, die aangeeft dat een betere dialoog en een betere afstemming, ook tussen de diverse ministeries onderling, wel van belang zijn voor het algemeen belang.  

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo