Nieuws van Bonaire

Veel animo voor huiswerkbegeleiding in Rincon 

KRALENDIJK – Het animo voor extra begeleiding in huiswerk onder leerlingen uit Rincon is groot. Gezien het enthousiasme van alle betrokkenen wil Stichting Lezen en Schrijven Bonaire het project, wat in januari met een pilot begon, tot de zomer voortzetten.

Basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 en leerlingen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs kunnen iedere dinsdag en donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur begeleiding krijgen. Dit helpt bij de voorbereiding voor hun tentamens of bij vakken die ze moeilijk vinden. 

De begeleiding vindt plaats in de gemeenschappelijk ruimte van de Kas di Schermer op de Plaza Commerce middenin Rincon en wordt verzorgd door juf Dientje, die zelf ook in Rincon woont. De leerlingen hebben vooral moeite met begrijpend lezen en kunnen de hulp goed gebruiken om gefocust te blijven, taken af te maken en overhoord te worden. 

Trots
Het allerleukst vindt zij dat wanneer ze de leerlingen met een bepaalde taak heeft geholpen, zij heel trots aan haar komen vertellen over het mooie cijfer dat ze hebben gehaald. “Zoals de 10 voor een gedicht van D’angé, de 7.5 voor een boekbespreking van Gillardino en een 10 voor Ellyena voor spelling”, zegt juf Dientje enthousiast. 

Met de locatie zelf heeft juf Dientje ook een bijzondere band. “Voor mij is het een eer om in het voormalig huis van mijn groottante en peetoom de jongeren uit Rincon te ondersteunen bij hun schooltaken en ze te motiveren om het beste uit zichzelf te halen”, vertelt zij in gesprek met Bonaire.nu. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo