Nieuws van Bonaire

Kustwacht onderschept dertien Venezolanen die dobberen op zee vlak voor Curaçao

Foto’s – Èxtra

Willemstad – De Kustwacht heeft een ronddobberende boot met dertien Venezolanen onderschept op zee. De boot had motorpech gekregen vlak voordat de opvarenden Curaçao bereikten. Onder hen waren zes vrouwen en een kind.

Geen van de dertien Venezolanen hadden papieren bij zich, waardoor het vermoeden bestaat dat zijn illegaal Curaçao wilden binnenkomen. Ochtendkrant Èxtra Curaçao meldt dat de boot een Curaçaose registratie voerde met de naam Jack Sparrow Curaçao. Het zou gaan om een vervalsing om de aandacht af te leiden bij het binnenvaren van Curaçao.

De boot en de opvarenden zijn naar het steunpunt van de Kustwacht gebracht. De Venezolanen zijn overgedragen aan de politie.


Deel dit artikel