Nieuws van Bonaire

Zembla onderzoekt: Hoe ziet de toekomst van ons koraal eruit?

KRALENDIJK – Het Nederlandse onderzoeksprogramma Zembla zendt op 17 februari een documentaire uit over het beschermde koraal op Bonaire. Dat verklaart journalist Tom Kleijne tegenover Bonaire.nu, die in december op het eiland was om te filmen. Tijdens de aflevering zouden onder andere de activiteiten van Bonaire Brandstof Terminals BV aan bod komen.

Het beschermde koraal rondom het Nederlandse eiland Bonaire staat al tientallen jaren onder druk. Opwarming van de aarde, vervuiling en toerisme zorgen ervoor dat het koraal verdwijnt. In 2020 beloofde premier Rutte om te werken aan de bescherming van de koraalriffen, maar Bonaire merkt daar vooralsnog weinig van.

Het kabinet in Den Haag wil nieuwe havenpieren in de zee bouwen voor de invoer van stookolie, om de energievoorziening op het eiland te behouden. Dat zou rampzalige gevolgen hebben voor het koraal rondom het Nederlandse eiland. De aflevering is op 17 februari om 20.25 uur te zien op NPO 2 en is de derde aflevering van het nieuwe seizoen van Zembla.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo