Nieuws van Bonaire

Douaneambtenaar Bonaire aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie

Douaneambtenaar aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie

KRALENDIJK – Een 56-jarige douaneambtenaar is aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie. De aanhouding is het gevolg van een strafrechtelijk onderzoek naar de man door de Rijksrecherche.

De politie heeft onder leiding van de rechter-commissaris vandaag diverse doorzoekingen verricht, waaronder in het Douanekantoor en in een woonhuis. Tijdens de doorzoekingen zijn er in het belang van het onderzoek onder meer documenten en gegevensdragers in beslag genomen.

De Rijksrecherche op Bonaire onderzoekt strafbare feiten en gedragingen die de integriteit van de overheid ernstig kunnen aantasten. Het gaat bijvoorbeeld om omkoping van een ambtenaar of het lekken van vertrouwelijke informatie door een ambtenaar. De Rijksrecherche doet daarnaast onderzoek naar incidenten met vuurwapengebruik of ander ernstig geweldgebruik door de politie.


Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo