Nieuws van Bonaire

Waarom kon het bijtincident in Lagoen Hill voor een tweede keer gebeuren?

KRALENDIJK – Een aantal honden van Lagoen Hill op Bonaire is afgemaakt. Maandag gingen de beesten opnieuw in de fout, toen ze uit het niets een man aanvielen op straat.

In december vielen ze ook al een bejaarde bewoner aan, die daarbij ernstig gewond raakte. Na dit incident kreeg de baas van de honden een laatste waarschuwing van de gezaghebber. Het slachtoffer dinsdag heet Jason Hirsch, 72 jaar oud.

Rocargo

Hij is duikliefhebber in hart en nieren, duikt bijna dagelijks en maakt prachtige onderwaterfoto’s. Hirsch woont al 22 jaar op Bonaire.

Hondenkooi

Maandagavond loopt Hirsch, na een bezoekje aan een vriend, naar huis. Vanuit zijn ooghoek ziet hij dat de hondenkooi bij een huis in de straat openstaat, net als het hek ervoor. Zeven volwassen pittbull-achtige honden wonen daar, met pups. Het gaat om het bewuste huis waar eerder ook al een bijtincident was geweest; in december werd een man door deze honden aangevallen en zeer ernstig verwond. 

Op hetzelfde moment dat hij het hek open ziet staan, wordt Hirsh aangevallen door vijf tot zeven honden, het precieze aantal weet hij niet zeker. De vriend bij wie hij op bezoek was hoort dat en schiet te hulp. Hij belt een ambulance en de politie. Opmerkelijk is dat de eigenaar van de honden niet reageert op het geschreeuw, maar binnen blijft. De vriend schreeuwt uitdrukkelijk dat hij naar buiten moet komen, maar dan is het al te laat.

Hirsh wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en geholpen aan een diepe beet in zijn been en schaafwonden op zijn arm en rug. Nu zit hij weer thuis en kan maar aan één ding denken: wat als dit een kind was overkomen? Had die het overleefd? Hirsch denkt van niet. 

Vragen

Hij blijft met veel vragen zitten. Waarom heeft de overheid dit opnieuw laten gebeuren? Waarom is het probleem op Lagoen niet op een correcte wijze opgelost? Waarom zijn de honden niet in december al uit de woonwijk verwijderd?

Inmiddels heeft Hirsch aangifte gedaan. De politie voelde zich er ongemakkelijk bij. Woensdagavond gaan agenten naar het bewuste huis, met een dierenarts die alle volwassen honden in slaap brengt. De sterke arm belooft een onderzoek in te stellen.

Volgens Hirsh horen dit type honden en in deze aantallen niet thuis in een woonwijk. Als zij niet gaan, dan moet hij maar gaan. Hij vat het plan om echt te vertrekken.


Lees hier het artikel van 2 februari:
https://bonaire.nu/2022/02/02/agressieve-honden-lagoen-hill-gaan-opnieuw-in-de-fout-en-worden-dit-keer-afgemaakt/

Lees hier het incident van december:
https://bonaire.nu/2021/12/18/bejaarde-man-aangevallen-en-verwond-door-buurthonden-in-eigen-huis/

en lees hier een artikel uit september:
https://bonaire.nu/2021/09/19/groeiend-aantal-bijtincidenten-op-bonaire-meer-nodig-dan-honden-van-straat-plukken/

Deel dit artikel