Nieuws van Bonaire

Forsa Academy organiseert ‘maatschappelijk’ windsurftoernooi

KRALENDIJK – Forsa Academy organiseert samen met stichting Socialrun en Frans Paradise van 14 tot en met 18 april de eerste Forsa King of the Caribbean. Dit is een windsurftoernooi met een maatschappelijk karakter; kwetsbare jongeren en vrouwen worden in de voorbereiding en gehele organisatie betrokken om hen de kans te geven hun talenten te ontdekken en benutten. 

Professionele windsurfers van Bonaire zullen van de partij zijn, maar ook windsurfers (mannen en vrouwen) vanuit de naburige eilanden zullen deelnemen en hun kunsten tonen. Naast de wedstrijden voor de professionals zullen er ook wedstrijden en activiteiten worden georganiseerd voor aanstormend talent. Alle activiteiten vinden plaats bij Sorobon rondom The Frans Paradise. 

Talenten benutten
Het moet een beweging worden waarbij jongeren en vrouwen gedurende het hele jaar hun talenten kunnen inzetten met het ondersteunen bij het evenement. “Van belang is dat het een evenement van Bonaire wordt en jaarlijks terugkomt”, aldus Mike Schmit, een van de initiatiefnemers.

“Jongeren op Bonaire hebben het soms zwaar en mede door de coronaperiode zijn veel leuke evenementen weggevallen. Zij hebben iets nodig om naar toe te leven.” Meer informatie over het evenement is te vinden op https://forsakingofthecaribbean.com.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo