Nieuws van Bonaire

Agressieve honden Lagoen Hill gaan opnieuw in de fout en worden dit keer afgemaakt

Foto ter illustratie
Agressieve honden Lagoen Hill gaan opnieuw in de fout en worden dit keer afgemaakt

KRALENDIJK- Naar Bonaire.nu begrijpt uit diverse meldingen van bewoners in de wijk Lagoen Hill, zijn de honden, die in december een bejaarde bewoner aanvielen en ernstig verwondden in zijn eigen huis, op dinsdagavond opnieuw de fout ingegaan.

Zij vielen dit keer uit het niets een man aan, die van het ene huis naar het andere huis liep. Het zou gaat om in totaal zeven van de veertien honden die op het erf werden gehouden. De bewoners kregen na het incident een laatste waarschuwing van gezaghebber Edison Rijna. 

Buurtbewoners waren er echter geenszins gerust op, omdat de honden al vaker agressief gedrag hadden vertoond en het erf nog steeds niet afdoende beveiligd was. De eigenaren van de honden aan de andere kant buitelden bijna over elkaar heen om zich te verdedigen tegen wat zij zagen als ‘onterechte kritiek’.

Zo zou het maar gaan om één van de veertien honden op het erf die daadwerkelijk had gebeten. Ook werd gewezen op het feit dat het niet ging om 14 volwassen honden, doch ook op een aantal puppies.

Ingegrepen

De autoriteiten hebben dit keer wel meteen en krachtig ingegrepen. Bonaire.nu begrijpt dat de dierenarts diverse van de honden in heeft laten slapen. Het slachtoffer werd laat op de avond nog bij de eerste hulp geholpen aan zijn verwondingen. Over de toestand van het slachtoffer is (nog) niks bekend gemaakt. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo