Nieuws van Bonaire

Politie Bonaire neemt actie tegen geluidsoverlast motoren in centrum

Politie Bonaire neemt actie tegen geluidsoverlast motoren in centrum

KRALENDIJK- Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) is in actie gekomen tegen de geluidsoverlast veroorzaakt door motorrijders met veelal aangepast motoren. De motoren veroorzaken bijna elk weekend geluidsoverlast in het centrum van Kralendijk. 

Zowel op zaterdag als op zondagavond kwam KPCN in actie. Op zaterdag werden motorrijders gesommeerd te vertrekken uit de Kaya Kòrsou. Op zondag sloot de politie de straat af en controleerde motorrijders op hun papieren. Dat leidde tot de inbeslagname van 1 motorfiets en 1 scooter. 

Bar en boos

De afgelopen weken is een steeds grotere groep motoren waar te nemen in de Kaya Kòrsou, net in de bocht tegenover het kantoor van de MCB. Hierbij lijkt het de uitdaging zoveel mogelijk overlast te veroorzaken door gevaarlijk rijgedrag en het produceren van zoveel mogelijk decibellen. 

De geluidsoverlast is een drama voor restauranthouders in het centrumgebied, vooral langs de waterkant. Ook het veelvuldig ‘feveren’, waarbij veel rook en de geur van verbrand rubber wordt veroorzaakt, is hinderlijk. 

De actie van KPCN viel, niet geheel onverwacht, niet in goede aarde bij betrokken motorrijders. Motorrijders klagen er al lange tijd over dat er geen geëigende locatie is waarop zij de motorsport kunnen beoefen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo