Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde den Heyer reikt allereerste Boekstartkoffertje uit

Gedeputeerde den Heyer reikt allereerste Boekstartkoffertje uit

KRALENDIJK – Tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen heeft gedeputeerde Nina den Heyer het allereerste gratis BoekStartkoffertje uitgereikt aan baby Arian. 

In het BoekStartkoffertje zitten twee leuke boekjes. Bij ieder boekje zijn er handige en leuke voorleestips verzameld. Ouders kunnen in het boekje kijken dat in het koffertje gevonden wordt, zodat zij kunnen zien wat men er allemaal mee kan. 

Rocargo

De gedeputeerde raadt ouders aan om met de baby of peuter naar de bibliotheek te gaan om hun kind op te geven als lid en daarmee het gratis BoekStartkoffertje te ontvangen. “Bezoek hierna de BoekStarthoek in de bibliotheek en bekijk welke leuke, nieuwe boekjes jij en je kindje kunnen ontdekken””, aldus de gedeputeerden.

Versterken

De gedachte achter het project is dat samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen –de band versterkt die ouders met hun baby of peuter hebben. Kinderen aan wie als baby al is voorgelezen, zijn later beter in taal. 

Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Met een lidmaatschap kunnen boeken worden geleend voor een periode van drie weken. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo