Politie & Justitie

Helikopter Kustwacht ingezet om gewonde toerist uit Washingtonpark in veiligheid te brengen

Helikopter Kustwacht ingezet om gewonde toerist uit Washingtonpark in veiligheid te brengen
Een helikopter van de Kustwacht Caribisch Gebied. Foto: Archief Kustwacht

KRALENDIJK- Op dinsdag in de vroege avond kreeg het Rescue & Coordination Center (RCC) van de Kustwacht een verzoek van de Korps Politie Bonaire om assistentie te verlenen om een gewonde toerist uit de Washington Slagbaai Nationaal Park te krijgen. 

De Nederlandse toerist van 69 jaar had letsel opgelopen aan beide benen en was gevallen. De brandweer was al in het park aanwezig en had de gewondeman op een brancard gelegd, maar het terrein bleek te moeilijk begaanbaar om de man naar een auto te brengen. 

De kustwacht helikopter is toen ingezet. Op aanwijzing van een park ranger, die ter plaatse was, is de plek gevonden waar de toerist op de brancard lag. Deze is vervolgens aan boord genomen van de helikopter en naar de luchthaven gebracht waar een ambulance klaar stond.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo