Nieuws van Bonaire

Kustwacht verkenningsvliegtuig vond vermiste vissers op open zee

Kustwacht verkenningsvliegtuig vond vermiste vissers op open zee
De Metal Shark nadert het vermiste bootje om hen op sleeptouw te nemen

KRALENDIJK- Hoewel in eerste instantie de Kustwacht helikopter werd ingeschakeld om de twee vermiste vissers op het bootje My Own Business op te sporen, was het uiteindelijk het Dash-8 verkenningsvliegtuig van de Kustwacht, die de twee wist op te sporen. 

Nadat de helikopter niet in staat bleek de mannen op open zee te lokaliseren, nam patrouillevliegtuig van de Kustwacht  de ochtenduren de zoekactie van de helikopter over en kamde het hele gebied af. 

In de middaguren kreeg de bemanning van de Dash de boot eindelijk in zicht nabij noordoost Bonaire. Direct na het vinden van de boot met de vissers werden zowel de helikopter als een Metal Shark patrouilleboot naar de locatie gedirigeerd om polshoogte te nemen. 

Drinken 

Beide mannen waren in goede staat van gezondheid en mankeerden niks. De helikopter bemanning voorzag de mannen van drinkwater en bleef in de buurt van het vaartuig tot de patrouilleboot arriveerde. 

Bij aankomst van de Metal Shark bij de boot werd deze op sleeptouw genomen en veilig naar Bonaire gesleept.

Deel dit artikel