Nieuws van Bonaire

Fractie Coffie wil meer weten van BOPEC-visie gedeputeerde Kroon

KRALENDIJK- De fractie Coffie van eilandsraadslid Coffie wil meer van het bestuurscollege weten over de toekomstvisie van BOPEC.

Aanleiding voor de vragen van Coffie zijn uitspraken van gedeputeerde James Kroon, als zou BOPEC nu ontmanteld moeten worden en plaats moeten maken voor een andersoortige bestemming. Kroon sprak onder andere over een containerhaven en over een plek waar spullen gerecycled konden worden. 

“Ik heb van het bestuurscollege nog nooit wat vernomen in die richting. Ook in de Centraal Dialoog is altijd alleen maar gesproken over een doorstart voor BOPEC”, zegt Coffie. Coffie wil dan ook weten van het bestuurscollege of zij de nieuwe visie van Kroon deelt. Daarnaast vraagt Coffie zich af waarom de ideeën van Kroon niet met de eilandsraad zijn gedeeld. 

Vragen

Coffie heeft in totaal 11 schriftelijke vragen gesteld aan het bestuurscollege, waarop zij graag spoedig antwoord wil krijgen.

Deel dit artikel