Nieuws van Bonaire

Halen boosterprik belangrijk volgen Publieke Gezondheid

KRALENDIJK- Hoewel momenteel een groot percentage van de positieve Coronabesmettingen op het eiland volledig gevaccineerden betreft, blijkt toch dat vaccinatie in belangrijke mate beschermt tegen ernstige ziekteverschijnselen.

“Het vaccin werkt ook minder goed na verloop van tijd. Van de besmette personen was de afgelopen twee weken 70% volledig gevaccineerd. Daarom is het belangrijk om de boostershot te halen. Het zorgt ervoor dat je kans om ernstig ziek te worden veel minder is” aldus dr. Mercuur in de persconferentie op vrijdagmiddag. 

Van hen die de afgelopen weken in het ziekenhuis zijn opgenomen, was zestig procent niet gevaccineerd. 

Jongeren

Een ander opvallend gegeven uit de statistieken is het relatief groot aantal jongeren in de besmettingen. De meeste mensen die besmet zijn, zijn tussen de 19 en 34 jaar oud. Het gaat om bijna de helft van de besmettingen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo