Nieuws van Bonaire

Vijf keer meer bellers dan normaal bij COVID callcenter Bonaire

Vijf keer meer bellers dan normaal bij COVID callcenter Bonaire
Callcenter Bonaire | Foto OLB

KRALENDIJK- Het Covid callcenter op Bonaire wordt momenteel bedolven onder bellers die een afspraak willen maken voor de COVID-19 test. 

Volgens het Openbaar Lichaam Bonaire krijgt het callcenter normaal 200 telefoontjes per dag en op drukkere dagen 400. De laatste dagen ligt het aantal bellers echter rond de 1000 per dag. 

Wat de zaak er niet makkelijker op maakt is dat ook het callcenter en de afdeling Publieke Gezondheid kampen met personeelsleden die in isolatie of in quarantaine zijn.  

Verandering

De topdrukte en het aantal mensen dat de afgelopen dagen positief is getest, leidt nu ook tot de invoering van een andere werkwijze bij de afdeling Publieke Gezondheid. In de nieuwe aanpak bellen de medewerkers mensen in isolatie of quarantaine niet meer om te kijken of ze klachten hebben en of ze uit de isolatie of quarantaine kunnen. Dat bepalen de mensen zelf. Ze krijgen een mail met uitleg wanneer ze uit isolatie of quarantaine mogen.  Deze informatie staat ook op https://www.bonairecrisis.com/covid-19-informatie

Zeven dagen

De afdeling Publieke Gezondheid wijst er op dat over het algemeen een 7-dagen durende isolatie in het geval van een besmetting voldoende blijkt. Slechts wanneer mensen ook na zeven dagen nog altijd klachten hebben, mogen zij nog niet uit isolatie. Men moet tenminste 24 uur klachtenvrij zijn, voordat men als genezen wordt gezien en dus uit isolatie mag.   

Deel dit artikel