Nieuws van Bonaire

SGB: wie in quarantaine zit kan met antigeentest voor elk examen toch meedoen

Archieffoto van het Liseo Boneriano
SBG: wie in quarantaine zit kan met antigeentest voor elk examen toch meedoen

Leerlingen die in nauw contact zijn van een huisgenoot of iemand anders die positief is getest, maar zelf (nog) geen klachten hebben, kunnen met een negatieve uitslag van een antigeentest toch naar school komen om een toets af te leggen. Dat maakt de SGB-schoolleiding bekend. Het beleid is opgesteld in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten van Bonaire.

Leerlingen die in quarantaine thuis zitten en schoolexamens moeten maken worden door de school aangemeld voor een antigeentest. Als de uitslag negatief is mag de leerling naar school om examen te doen. Daarna gaat hij of zij direct weer naar huis om in quarantaine te gaan. Bij een positieve uitslag moet de leerling in isolatie en kan geen examen afleggen.

Een antigeentest voor een leerling in quarantaine is nodig voor elke dag dat hij of zij examen moet doen.

Middag

De schooltoetsen die in de week van 17 januari bij de SGB staan gepland zijn verschoven naar de middag. De schoolleiding zegt geen uitwijkmogelijkheden te hebben gekregen om af te wijken programma’s voor toetsing en afsluiting, zoals in eerdere corona-jaren. De belangrijkste reden is dat bij mogelijke wijzigingen van beleid rondom corona de toetsweek gewoon door kan gaan.

De SGB anticipeert daarmee op mogelijke wijzigingen in het beleid bij het eilandbestuur als de klassen onverhoopt zouden moeten worden gehalveerd. Een tweede reden is dat de school op deze manier minder leerlingen tegelijkertijd op school heeft en zo het risico beperkt dat zij elkaar besmetten tijdens de toetsweek.

Die is van woensdag 19 januari tot en met woensdag 26 januari voor de klassen Mavo 4, Havo 4 en Vwo 4-5. Voor de klassen Havo 5 en Vwo 6 is die tot en met donderdag 27 januari. De tijden zijn nu van 13.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur.

————-

Rocargo
Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo