Nieuws van Bonaire

Oud partijleidster Bonaire verdacht van bedreiging op Social Media

Oud partijleidster Bonaire verdacht van bedreiging op Social Media
Suzy Thodé in betere tijden. Foto: Caribisch Netwerk

KRALENDIJK- Partijleidster Suzanne Thodé, van de eenmanspartij Lijst Suzy Thodé, lijkt één van de belangrijkste verdachten van beledigende uitlatingen en zelfs doodsbedreigingen op diverse sociale media. 

Het Openbaar Ministerie doet al enige tijd onderzoek naar de groep die onder de naam Wim Huizen veelal opruiende teksten plaatste en enige tijd geleden zelfs doodsbedreigingen uitte tegen onder meer gezaghebber Edison Rijna en MPB Partijleider Elvis Tjin Asjoe.

Hoewel Thodé met haar lijst, met het nummer 8, een vrij anti-Nederlandse campagne voerde, ontkende zij eerder anti-Nederlands te zijn. Wel pleitte zij voor het houden van een nieuw referendum over de staatkundige structuur van het eiland. 

Vermoedens

Hoewel er diverse vermoedens waren over de identiteit van de groep, kwam de aanhouding van Thodé op dinsdag toch als een verrassing voor velen. Indien de verdenking terecht blijkt, heeft Thodé zichzelf hiermee geheel buiten de politiek geplaatst en lijkt zij kansloos bij volgende verkiezingen. Overigens haalde Thodé met haar lijst tijdens de verkiezingen van 2019 maar 44 stemmen, waarmee ze nauwelijks enig gewicht legde in de politieke schaal van het eiland. 

Insiders wijzen er op dat er vermoedelijk nog meer arrestaties zullen volgen. 

Deel dit artikel