Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Thielman wil ontwikkeling van Bonaire in goede banen leiden

KRALENDIJK- Gedeputeerde van Economie en Toerisme, Hennyson Thielman, heeft in een nieuwjaarsboodschap herhaald dat het huidige bestuurscollege de ontwikkeling van het eiland in goede banen wil leiden. 

Toch ziet Thielman, als hij naar het eiland kijkt, ook verdeeldheid. “Ik zie soms een vijandige houding tegen degenen die de laatste jaren naar ons eiland komen. Dat vind ik niet passen bij het beeld van een gastvrij Bonaire, met aardige en vriendelijke mensen. 

Rocargo

Thielman zegt bepaalde zorgen wel te begrijpen. “Wij willen, ook als BC, dat de ontwikkeling van Bonaire in goede banen wordt geleid. Dat betekent ook het behoud van onze oorspronkelijke cultuur en onze authenticiteit”. Volgens Thielman heeft het bestuurscollege van het eiland hierom ook besloten de verdere bouw van nieuwe toeristische accommodatie af te remmen. “Daarentegen willen we juist meer huizen bouwen voor de bevolking”, aldus Thielman.  

Samenwerken

Volgens de gedeputeerde kan Bonaire haar doelen alleen verwezenlijkte als er samen wordt gewerkt. “Daarom roep ik mensen op om samen te werken en de handen ineen te slaan. Alleen zo kunnen we onze dromen verwezenlijken en kunnen we bewerkstelligen dat iedereen op het eiland ook daadwerkelijk profiteert van de verdere ontwikkeling van het eiland”. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo