Nieuws van Bonaire

Bonaire heeft nu 359 mensen in isolatie

Bonaire heeft nu 359 mensen in isolatie

Aruba, Bonaire en Curaçao hebben gisteren ongekend hoge besmettingscijfers bereikt. Op Bonaire werden 133 besmettingen geregistreerd, op Curaçao 732 en op Aruba 1028.

Curaçao nadert nu de 5.000 grens van actieve besmettingen. Aruba staat op bijna 3.500 en Bonaire heeft nu 359 mensen in isolatie. Ten opzichte van de kleine bevolkingsaantallen zijn dat enorme cijfers.

Op alle drie de eilanden zijn in de afgelopen dagen door de lokale overheden strengere coronamaatregelen getroffen. Als gevolg van de stijgende cijfers neemt de druk op de zorgsector op Curaçao en Aruba toe.

Extra slecht nieuws voor Aruba is dat de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC sinds gisteren haar burgers afraadt om naar Aruba te reizen. Aruba is voornamelijk afhankelijk van Amerikaanse toeristen om de economie draaiende te houden.


Deel dit artikel