Nieuws van Bonaire

Bonaire scherpt enkele maatregelen aan vanwege omikron

Bonaire scherpt enkele maatregelen aan vanwege omikron

KRALENDIJK – Gezaghebber Rijna heeft vandaag de geldende maatregelen op Bonaire aangescherpt. Dit omdat de afgelopen dagen een duidelijke stijging is te zien in het aantal mensen dat in isolatie gaat vanwege een positieve test.

Publieke gezondheid verwacht een nieuwe piek en houdt rekening met meer ziekenhuisopnames over een aantal dagen als de stijging doorzet. Mensen met een boosterprik lijken beter beschermd en worden minder ernstig ziek.

Op dit moment gaat het vooral om gezonde jonge mensen die positief testen, maar door de besmettelijkheid van de omikron wordt verwacht dat het ook de ouderen zal bereiken.

Groepsvorming

De maatregelen die nu gaan gelden gaan vooral over het voorkomen van groepsvorming. Samenkomen in de privésfeer is tot maximaal 10 personen toegestaan. Alle horecabedrijven moeten om middernacht dicht en er worden per tafel maximaal vier volwassenen toegestaan. Evenementen buiten zijn toegestaan met een maximum van 50 personen. Het aanwezige publiek mag niet zingen en niet dansen, de mensen hebben vaste zitplaatsen. In winkels is één persoon per huishouden toegestaan.

Bij een begrafenis of huwelijk mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn en moet anderhalve meter afstand gehouden worden. Bij binnensport is geen publiek toegestaan, bij buitensport mag 50% aanwezig zijn. Sporten blijft mogelijk en sportscholen blijven open en er wordt aangeraden goed en regelmatig te luchten.

De nieuwe maatregelen gaan 4 januari in en gelden tot en met 4 februari 2022.

Deel dit artikel