Nieuws van Bonaire

Er wordt nog gewerkt aan opzet nieuwe toeristenbelasting

Er wordt nog gewerkt aan opzet nieuwe toeristenbelasting
Gedeputeerde Hennyson Thielman kondigde de nieuwe belasting al enkele maanden geleden aan, maar details worden momenteel nog nader uitgewerkt. 

KRALENDIJK- De laatste hand wordt nog gelegd aan de nieuwe toeristenbelasting die in 2022 op Bonaire van kracht moet worden. Dat kan worden opgemaakt uit een persbericht dat afgelopen week door het Openbaar Lichaam werd uitgestuurd. 

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de nieuwe belasting per 1 januari 2022 zou worden ingevoerd. Er wordt echter nog gewerkt aan de precieze inhoud van de nieuwe belasting. Ook wordt nog uitgewerkt hoe aan de administratieve afhandeling en inning vorm kan worden gegeven. 

Rocargo

Met de nieuwe toeristenbelasting is het de bedoeling dat meer mensen bij gaan dragen aan de schatkist van het eiland, hoewel er niet persé meer zal worden geheven dan nu het geval is. Wel wordt de basis voor de nieuwe belasting breder dan nu het geval is. 

Eerste kwartaal

Hoewel de invoering per 1 januari 2022 niet langer haalbaar is, hoopt gedeputeerde van Economie en Toerisme, Hennyson Thielman dat het alsnog lukt de nieuwe belasting in het eerste kwartaal van 2022 in te voeren. 

Ook de oppositie ziet nog wel enkele beren op de weg als het gaat om de nieuwe opzet. Vragen die die de oppositiepartijen hebben gesteld aan het Bestuurscollege, zijn nog niet beantwoord. 

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo