Nieuws van Bonaire

Saba heeft opeens zes actieve gevallen van Covid-19

Saba heeft opeens zes actieve gevallen van Covid-19
Foto: ABC Online Media/Martien Vroone

THE BOTTOM- Saba heeft ineens verschillende gevallen van Covid-19 op het eiland. Wat begon met twee actieve gevallen, is in amper 2 dagen uitgegroeid tot zes actieve gevallen.

Gezaghebber Jonathan Johnson heet de inwoners op donderdagavond opgeroepen voorzichtig te zijn. Johnson adviseerde onder meer om zoveel mogelijk mondkapjes te dragen, en zoveel als mogelijk anderhalve meter afstand te bewaren.

Isolatie

Hoewel alle nu bekende gevallen in isolatie zitten, heeft Saba tot nu toe nog nooit zoveel gevallen  tegelijkertijd op het eiland gehad. Saba heeft een erg hoge vaccinatiegraad en is inmiddels begonnen aan de zogenaamde boostercampagne. 

Gezaghebber Johnson heeft inmiddels Covid-risiconiveau 2 afgekondigd. 

Deel dit artikel