Nieuws van Bonaire

Medische uitzendingen naar Colombia blijven mogelijk na nieuwste maatregelen

Medische uitzendingen naar Colombia blijven mogelijk na nieuwste maatregelen
De twee ambulance vliegtuigen van Medicair op Bonaire International Airport. Foto: ABC Online Media

BOGOTA/KRALENDIJK- Het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft  bekend gemaakt wat de voorwaarden zijn die de toegang mogelijk maakt voor patiënten uit het buitenland die medische hulp nodig hebben in Colombia. 

De volgende voorwaarden gelden voor Covid- en niet-Covid-patiënten die medische spoedgevallen zijn. Deze patiënten moeten met air-ambulances of medische chartervluchten vervoerd worden, waardoor ze kunnen worden vrijgesteld van corona tests en vaccinaties. In deze spoedgevallen is het verplicht een medische verklaring te hebben van de behandelend arts die de patiënt naar Colombia stuurt. 

Voor uitstelbare (electieve) zorg moeten patiënten volledig gevaccineerd zijn, of zij moeten 1 vaccinatie met een negatieve corona test hebben. De vaccinaties moeten ouder dan 14 dagen zijn. 

Voorwaarden

Alle patiënten moeten voldoen aan de voorwaarden die door de Colombiaanse regering zijn vastgesteld. ZJCN en de ziekenhuizen van Caribisch Nederland zijn op de hoogte van deze voorwaarden. Zij blijven voortdurend in  contact met de ziekenhuizen in Colombia om beschikbaarheid van bedden te toetsen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo