Nieuws van Bonaire

Inwoners Bonaire, Saba en Sint Eustatius hoeven geen PCR-test naar Nederland

Reizigers uit Caribisch Nederland hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien bij aankomst op Schiphol. De strenge inreisregels die Nederland heeft ingesteld voor mensen van buiten de Europese Unie gelden niet voor Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

De verwarring die er eventueel over bestaat, voert terug op het feit dat de strenge inreisregels voor reizigers uit landen van buiten de Europese Unie gelden. De drie eilanden van Caribisch Nederland behoren niet tot de Europese Unie en ook niet tot het Schengengebied, waardoor het lijkt of ook zij onder het strenge testbeleid vallen.

Uitzonderingen

Maar de Nederlandse overheid heeft een aantal uitzonderingen gemaakt voor onder andere de eilanden van Caribisch Nederland. Ook Andorra, de Faeröer-eilanden, Groenland, Monaco, Spitsbergen en Vaticaanstad vallen daaronder.

Naar en binnen de Europese Unie en de Schengen-landen kunnen de inwoners van Caribisch Nederland in coronatijd reizen met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs. En ook quarantaine is niet verplicht. Wel moet reizigers een gezondheidsverklaring invullen wanneer zijn met het vliegtuig reizen.


Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo